Elektrische fietsen testen

ADAC heeft elektrische fietsen getest. Er was een fiets die zo’n sterke elektromagnetisch signaal gaf dat hiermee radiodiensten werden verstoord. Deze fiets stoort hiermee de communicatie van politie, brandweer en ambulances.

Van de 16 geteste modellen worden er slechts 2 helemaal als goed en drie als ‘bevredigend’ beoordeeld. Conclusie van de ADAC-testers: Noch het merk, noch prijs zijn betrouwbare indicatoren voor de kwaliteit van een elektrische fiets. Een consument kan alleen door het uitgebreid testen een onderbouwde mening vormen.

Volgens de ADAC is het onaanvaardbaar dat elektrische fietsen met mechanische en veiligheidstekortkomingen op de markt zijn gebracht. De club vraagt ​​de fabrikanten de stralingslimiet voor elektromagnetische straling strikt na te leven. Een video hierover staat onderaan dit bericht.

Elektromagnetische straling laten testen

TÜV Rheinland test in de vestiging in Leek op elektromagnetische straling. Het is aan te raden om nieuw op de markt te brengen elektrische fietsen te laten testen in het laboratorium van TÜV Rheinland in Leek. In samenwerking met onze Duitse collega’s kunnen we naast elektromagnetische straling de complete fiets testen.

Neem contact op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

We kunnen helpen met het testen, inspecteren en certificeren van allerlei producten en diensten. Van elektrische fietsen meten we de elektromagnetische straling. . Bezoek onze website voor meer informatie of neem contact op via info@nl.tuv.com.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=bIw41y3DfXY?rel=0]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *