Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR-1813

TÜV Rheinland Logo, Contact us at info@nl.tuv.comNEN-EN 1335 is een Europese norm voor bureaustoelen. In de norm staan de eisen voor maatvoering en instelmogelijkheden van de stoel. Het lengteverschil van Nederlanders onderling is groot. Dit is de reden dat de bureaustoelen een goede maatvoering moeten hebben en op verschillende punten instelbaar horen te zijn. Voor Nederland is de Nederlandse Praktijkrichtlijn opgesteld, de NPR-1813.

TÜV Rheinland Nederland controleert de maatvoering van bureaustoelen aan de hand van de richtlijn NPR-1813. Deze richtlijn wordt gezien als het maatvoeringshandboek voor bureaustoelen in het Nederlandse bedrijfsleven. Met de in de NPR-1813 vastgestelde eisen bieden de stoelen voor 95% van de beroepsbevolking een goede en veilige ondersteuning.

De Praktijkrichtlijn NPR 1813 is een toelichting op de volgende normen: NEN-EN 1335, NEN-EN 527, NEN 2441 en NEN 2449. Het juist toepassen van de eisen uit de richtlijn leidt tot goed zitten op de bureaustoel.
Er zijn eisen voor onder andere de zithoogte, de vorm van de zitting, het afronden van leuningen, de zitdiepte, het onderstel en armsteunen.

Neem contact op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

We kunnen helpen met het testen, inspecteren en certificeren van allerlei producten en diensten. Van bureaustoelen controleren we de maatvoering en instelbaarheid volgens de NPR-1813. Bezoek onze website voor meer informatie of neem contact op via info@nl.tuv.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *