TÜV Rheinland – Best in tests

Vandaag staat in Dagblad van het Noorden een artikel over de activiteiten van TÜV Rheinland Nederland in Leek. “TÜV Rheinland: Best in tests” is de kop boven dit artikel. In Leek wordt alles getest op het gebied van elektrische en elektronische producten en telecommunicatieapparatuur.

In het artikel in het Dagblad van het Noorden (TÜV Rheinland – Best in tests (pdf)) staat in het kader foutief vermeld dat TÜV Rheinland Nederland een onderdeel is van de TÜV Nord Group. Er zijn meerdere organisaties die beginnen met TÜV. Deze TÜVs testen, inspecteren en certificeren en zijn concurrenten van elkaar.

Verschillen TÜV Rheinland en TÜV Nord

Zowel TÜV Rheinland als TÜV Nord zijn opgericht in Duitsland en hebben daar hun hoofdkantoor. TÜV Rheinland in Keulen, TÜV Nord in Hannover. De omzet van TÜV Rheinland is anderhalf keer hoger dan de omzet van TÜV Nord. Beide organisaties zijn in ongeveer 70 landen actief. Hieronder staan deze verschillen in een tabel.

TÜV Rheinland TÜV Nord
Omzet 2012 1531 mln 1085 mln
Hoofdkantoor Keulen Hannover
Medewerkers (2012) 17218 10001

Testen, inspecteren en certificeren

Voor testen, inspecties en certificeringen bent u bij TÜV Rheinland aan het goede adres. Naast de al eerder genoemde elektrische en elektronische apparaten en telecommunicatieapparatuur zijn we ook geaccrediteerd voor onder andere ISO 9001, VCA* en VCA**.

Neem contact op voor meer informatie of het aanvragen van een offerte.

We kunnen helpen met het testen, inspecteren en certificeren van allerlei producten en diensten. Bezoek onze website voor meer informatie of neem contact op via info@nl.tuv.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *